לאחר שבפוסט הקודם הסברתי מהן הנקודות החשובות ביותר בעת בחירת שם דומיין לאתר, הגיע הזמן לרכוש אותו מאיגוד האינטרנט הישראלי או מרשם מוסמך על ידו – אבל קודם..
קצת היסטוריה על רישום דומיינים בישראל
הגוף אשר אחראי על רישום דומיינים בישראל נקרא איגוד האינטרנט הישראלי או ISOC. זהו ארגון בלתי תלוי אשר פועל משנת 1997 ומטרתו היא לקדם את האינטרנט הישראלי מבחינה חינוכית, עסקית וחברתית.
עד שנת 2007 ניתן היה לרשום דומיינים עם סיומת IL אך ורק מאיגוד האינטרנט הישראלי כאשר כל חברת בניית אתרים או עיצוב אתרים שרכשה דומיין ללקוח, רכשה אותו בפועל מאיגוד האינטרנט ולאחר מכן גזרה עמלה כלשהי על הרישום.
כיום, איגוד האינטרנט פתח את אפשרויות הרישום לעוד חברות ( אשר יסוקרו בהמשך.. ) ברשת והן מציעות שירותי רישום ושירותים משלימים כמו אחסון אתרים, בניית אתרים, פיתוח חנויות וירטואליות ועוד מוצרים אשר מתאימים לקהל היעד.
השוואת רשמים מוסמכים מטעם איגוד האינטרנט הישראלי ISOC
רשמים מוסמכים הם חברות, ארגונים וגופים עצמאיים ברשת אשר הוסמכו על ידי איגוד האינטרנט לרישום דומיינים עם סיומות Co.Il או Org.il. רשימת הרשמים המוסמכים היא רשימה דינאמית אשר מתעדכנת מפעם לפעם וניתן למצוא אותה תחת אתר ISOC.
כיום, הרשמים המוסמכים שפועלים בישראל הם : פליגון בע"מ, LiveDNS, גלקום, אינטרניק מקבוצת אינטרספייס בע"מ וחברת דומיין דה נט. כל רשם מציעה דילים, חבילות ומחירי דומיינים משתנים הקשורים לכמויות הנרכשות או למוצרים הנלווים אותם אתה רוכש.
אישית, אני לא חושב שכדאי לרכוש חבילות אחסון אתרים דרך הרשמים הישראליים אלא לרכוש זאת דרך חברות אשר מתמחות באחסון אתרים, ניתן לקרוא ביקורות אחסון אתרים באתר WebHosts או באתר TopHosting. בנוסף, גם שירותי בניית אתרים – לא הייתי רוכש דרכם, אלא מחפש חברה אשר מתמחה בנושא.
נכון להיום, אני ממליץ לרכוש את הדומיין שלך ב – 3 הרשמים הבאים :
- איגוד האינטרנט הישראלי – איגוד האינטרנט הישראלי הוא המקור לנושא ולכן אם אתה רוכש דומיין בודד, הוא יכול להוות עבורך פתרון נוח. הבעיה אצל איגוד האינטרנט הישראלי הוא שהוא לא מספק פאנל ניהול לדומיין ולכן כל שינוי צריך לבצע באמצעות פקסים ובנוסף ממשק הרישום שלו קצת מסובך למשתמשים מתחילים בתחום. כיום המחיר לרישום דומיין באיגוד האינטרנט הישראלי עומד על 230 ש"ח לשנתיים.
- LiveDNS – חברת LiveDNS היא אחת החברות הטובות בקרב הרשמים הישראליים. החברה מתעדכנת (עד כמה שניתן בתחום הזה..), מספקת פאנל ניהול לדומיינים ומציעה מבצעים והנחות לרכישות גדולות ( יותר מ –5 דומיינים ). כיום המחיר לרישום דומיין ב – LiveDNS עומד על 80 ש"ח לשנה.חשוב לציין ש – LiveDNS מציעה גם רישום דומיין בעברית ( למשל, משההצלם.com ) או רישום דומיין בינלאומי – העלויות שהם מבקשים שם הם מופקעות וניתן לרכוש את הדומיינים בעלויות של 10$~ לשנה מחברות בחו"ל כדוגמת GoDaddy.
- גלקום – חברת גלקום היא אחת החברות הותיקות בישראל בתחום האינטרנט. החברה עובדת בעיקר עם ארגונים גדולים, האתר שלה לא ממש ידידותי למשתמש החדש ולכן אם אתה כזה, אני לא בטוח שתוכל להסתדר שם. עם זאת, השירות שתקבל שם הוא שירות מעולה ולכן אם אין לך בעיה בנושא הרישום היא יכולה להיות אופציה טובה עבורך. כיום המחיר לרישום דומיין בגלקום עומד על 79.15 ש"ח לשנה.
בנוגע לשאר הרשמים המוסמכים באיגוד האינטרנט הישראלי : אינטרניק מקבוצת אינטרספייס בע"מ, חברת דומיין דה נט וחברת פליגון בע"מ – אין לי ניסיון רב איתם ואני ממליץ לך לחפש עליהם מידע בפורומים ובלוגים ( שלא מטעם.. ) אם אתה מעוניין לרכוש דרכם דומיינים בעברית.
לסיכום, אם אתה עומד לרכוש דומיין ישראלי, רוץ לרכוש אותו מהר כי כל הקודם זוכה. אם אתה מעוניין בעזרה בנושא, אל תהסס ליצור עימנו קשר. בנוסף, אנחנו מציעים דומיינים ותיקים, קליטים וממותגים בתחומים שונים החל מ – 1000$ לדומיין, אם זה רלוונטי עבורך צור עימנו קשר לקבל פרטים נוספים על הדומייינים המוצעים למכירה.
אם אתה רוצה לקבל עוד המלצות, מדריכים קצרים וטיפים פשוטים, קלים ומהירים שמשנים את החיים, הרשם לעידכוני ה – RSS או לעדכונים בדואר האלקטרוני (הרשם עכשיו, אל תתעצל ! ) ותוכל לקבל עדכון זריז בכל פעם שיתווסף פוסט חדש לבלוג של WPSites.